Gott Nytt År! Vad kommer hända år 2010?

Gott nytt år!



Nu är snart 2009 förbi. Känns som om det gått hur fort som helst. Det har varit ett ganska händelserikt år med både bra och mindre bra händelser.

Mindre bra händelser:

- Krossade skenbenet 1 jan som fick opereras däreter kryckhoppning i 4 mån och rehabilitering i ytterligare 5 månader. Sjukskriven för första gången i mitt liv.
- Blev avkastad av en dromedar i öknen i Jordanien och skadade mina revben.
- Tappade ett 3 meter långt konferensbord på min tå, så den blev blåsvart, samma dag som jag skulle hålla föredrag för 40 okända människor på jobbet. Inget benbrott som tur var, men tån gjorde ont ett bra tag och nageln har lossnat till ca 75%.


Bra händelser:

+ Jag och älsklingen köpte hus!!!!
+ Min kusin Caroline fick en liten Alexander. 
+ Roliga fester bl.a. Fredriks 30-årsfest och inflyttningsfesten i huset
+ Flera koncerter: Depeche Mode och U2
+ Mysigt 30-årsfirande med Annika och Lotta 

Hoppas att det var detta år förblir det enda i mitt liv fyllt med skador och ser därmed fram emot ett skadefritt år 2010 och alla år därefter.

Ser framemot år 2010 som ett år med många roliga händelser och lite mindre övertidsjobb, så jag hinner med att fixa med hus, trädgård och kan återuppta träning, gitarr- och oboespelning, träffa vänner och mycket mys i huset med min älskling. :)


Sitter här medans sambon river vägg

Sitter här vid datorn medan sambon river en vägg i tv-rummet. Håller tummarna för att det kommer bli bra till slut. Grannarna undrar nog varför vi river väggar som är helt ok. Hoppas de blir häpna sen när allt är klart. :)

Back in Gbg

Nu är vi tillbaka i Gbg igen. Har inhandlat alla tapeter vi behöver för att göra om tv-rummet. Nu är det bara inspirationen och orken som ska infinna sig för att påbörja arbetet. Tvivlar inte på att det kommer bli fint när det är klart, men det kommer ta ett bra tag att få ordning på allt. Känner mig inte jättesugen just nu, men det kommer väl. :P

På väg hem så inhandlade vi frukt och annat gott men nyttigt, för att väga upp för allt onyttigt vi ätit över julen. Ska försöka komma igång med träningen igen också så man kanske kan gå ner några kilo igen. Vi gick en promenad i kväll men det blev en ganska långsam promenad, då det var isigt i stort sett överallt på trottoarer och gator. Kul att se alla hus och julbelysningar. Får bli mer svettig träning imorgon.

Slappar nu i soffan i morgonrocken efter en skön dusch. F spelar nya spelet Dragon Age som verkar vara ett spännande spel. Gött att vara ledig!

Ser fram emot nyår nu. Har inte tänkt på tidigare att det ju är decennie-skifte detta nyår, men det känns inte lika stort efter att man har firat ett millennieskifte för 10 år sen. Rejält firande hoppas vi ändå på, då det blir både 30-årsfirande av Frida och nyårsfirande. Svårt att bestämma vad man ska ha på sig. Lång lila tight sammetsklänning eller kort svart partyklänning. Får se vad som känns rätt på torsdag. :)


God Jul och Gott Nytt År!

Så gott att vara ledig och fira jul med nära och kära. :) Riktig jul med massa snö har det blivit detta året. Ovanligt, men mysigt. Man äter dock alldeles för mycket på jul. Har lagt på typ 4 kilo, men hoppas det är tillfälligt. :)

Snart är det dags för nyår också. Ska bli kul!

Bättre igen men trött nu!

Fick gjort tidrapporteringen ändå, så nu känns det bättre. Tar alltid så lång tid att göra det i efterhand, särskilt när man inte registrerat vad man gjort på jobbet den senaste 1,5 veckan. Som tur är har jag gjort anteckningar på papper vad jag jobbat med, annars hade jag nog glömt hälften. Att kolla utkorgen på jobbmailen hjälper också mycket, för man skickar nästan alltid ett mail när man är klar med ett jobb. Antingen resultat- och balansrapport mm till kunden eller lönelista eller svar på någon redovisnings- eller lönefråga osv.

NU ska jag krypa ner hos F och somna gott intill honom. Imorgon blir det kundbesök kl 7 i Torslanda, så det blir tyvärr inte så många timmar sömn. Jag är alltid kass på att komma i säng. Nattmänniska som jag är.

Nere

Ikväll känner jag mig lite nere och ledsen, fast jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som känns fel. Vill bara krypa ner och gosa in mig hos Fredrik i sängen, men han behöver sova så det fungerar inte. Skulle fixa min tidrapportering men har ingen lust med det heller. Ingen lust med något just ju. Är väl bara för att det är några få dagar kvar att jobba och man bara vill vara ledig. Längtar tills dess. Imorgon känns det säkert bättre igen, brukar vara så.

Snart måndag igen

Tråkigt att helgerna går så fort. Igår var vi på Backaplan och shoppade. Blev lite julklappar, lite mat och en hel del kläder till Fredrik. Han köpte två tröjor, en svart skjorta och två t-shirtar. Han kommer bli såå snygg i den svarta skjortan och tröjorna med. Ser fram emot att se dem på. :) 

Idag har jag, Karin S, Karin L och Hanna varit och hälsat på vår kollega Therese O. Var mysigt att hälsa på och se hur de bor och hälsa på lille William. Såg så söt och välmående ut. Sen blev det en sväng till IKEA för Karin skulle shoppa tavelram och lite annat.

Nu ska jag försöka komma på något gott att äta och sen kanske ta en dusch. Längtar till julledigheten, men det är inte många dagar kvar nu. Skönt!

Skönt med helg och snart är det jul!

Åh vad skönt med helg igen. Denna veckan har flugit fram. Har köpt hälften av julklapparna nu ungefär. Köpte tre stycken idag på en halvtimma på vägen hem från jobbet. Får se om man ska våga sig ut i affärerna i helgen. Det lär ju va asfullt med folk som också ska shoppa julklappar och sånt.

Har inte fått någon direkt julkänsla ännu, men man känner att man börjar varva ner inför julledigheten. Hoppas jag får gjort det jag tänkt att göra på jobbet innan julafton, så jag kan vara ledig med gott samvete. Ska bli mysigt att komma hem och fira jul och sedan blir det kombinerad nyårs- och 30-årsfest hos Frida i Gbg. Ska bli kul. Vi tänkte först ha nyårsfest i vårt nya hus, men det får bli nästa år istället. Huset borde ju stå kvar då med menar jag, peppar peppar ta i trä.

Längtar efter min älskling nu. Han är på Almondyjulfest idag och lär inte komma hem än på ett tag. Hoppas de har roligt iaf. Therése och Kalle var här nyss och vi käkade pizza och såg på filmen Deep water. Lite annorlunda film. Gillar dock filmer med rejäl vändning i slutet som gör att inget blir som man tänkt sig. Inte den bästa filmen jag sett, men definitivt inte den sämsta heller.

Ska nog spela lite xbox nu. Det var hundra år sen jag spelade sist, känns det som iaf. Borde plocka i ordning på mina kläder i sovrummet, men har verkligen inte lust med det. Spela är roligare. :P 

Frisk igen (nästan helt iaf)

Har inte skrivit på hela helgen för jag fick migränanfall i fredags, så det var jobbigt att kolla på datorn utan att ögonen rann och sedan har det varit fullt upp. Hade sån fruktansvärd huvudvärk att jag inte visste vad jag skulle ta mig till. Gick till doktorn och fick smärtstillande som hjälpte som tur var.

Trevlig julfest på Odd Fellow med jobbet i lördags och sedan julefterfest på jobbet. Det var kul och det var många som kom med på efterfesten också. Då jag ätit smärtstillande ville jag inte dricka, så jag körde istället. Var skönt att vakna pigg på söndagen iaf.

Söndagen tillbringades mestadels på stan. Shoppade julklappar, klänning och strumpor till jul och nyår samt julmarknad på Liseberg med Ann-Sofie, Tun tun och Tindra och sedan hängde de med på lite lussefika hemma hos oss i huset. :)


Sjuk och hemma från jobbet

Ingen bra dag. Kände när jag vaknade i morse att jag inte mådde ett dugg bättre än igår, snarare sämre. Hade över 38 grader i feber och fruktansvärd huvudvärk, snuva och hosta. Ringde mailade jobbet och sjukanmälde mig och ringde min kund som jag skulle besökt och sade att vi tyvärr får skjuta på mötet tills jag blir frisk.

Ögonen rinner när jag kollar på datorn så snart så får jag stänga av den en stund och vila. Ska nog ta en alvedon eller två till för den hemska huvudvärken verkar vara på väg tillbaka.

Missade en 3D-film på bio idag. Jag och Frida skulle gått, men nu när jag blev sjuk så fick vi avboka det hela. Tråkigt. Vill blir frisk nu!!!

Gaahh! Blir galen på min snuva

Jag vill inte, vill inte, vill inte: vara snuvig, ha ont i huvudet, vara helt täppt i näsan och bihålorna samtidigt som näsan och ögonen rinner. Blir galen. Har inte tid med detta!!! Vill vara frisk.

Får se om min tånagel ramlar av eller ej. Vill kunna ha finskor på julfesten med jobbet på lördag, men det kanske är för mycket att hoppas på.

Måste lägga mig tidigt idag. Ska ut till kund under förmiddagen imorgon, så då måste jag vara piggare och kryare än jag är nu. Ska bara stämma av två bankkonton innan jag lägger mig. Natti om en stund!

Rondo och Liseberg

I fredags Rondo, Jerry Wiliams och god mat. I lördags Lisebergsteatern, Lisebergs julmarknad och sedan julmys hemma. Här kommer helgen i bilder:









Rondo ikväll, Lisebergsteatern och Liseberg imorgon mm

Nu är det äntligen helg!! Så skönt. Väntar på F och C och deras föräldrar för vidare transport till Rondo där vi ska äta två rätters + kaffe ikväll, samtidigt som det blir Jerry Williams på scenen.  Imorgon blir det buskis på Lisebergsteatern och sedan julmarknaden på Liseberg. Sen blir det helkväll hemma med mat, vin och annat gott att dricka på kvällen för Fs föräldrar stannar hela helgen. Blir mysigt. :)

På söndag ska Fs mamma lära oss laga hennes köttfärssås. För F föredrar hennes köttfärssås utan tomatkross före min, så då tänkte jag att jag kan ju lära mig hur man gör den så kan jag variera lite.

Nu ska jag snart stänga ner datorn här på jobbet och be ge mig ut på stan och Rondo. Ha det gött!!

Ajajaj!!! Aldrig kan jag få vara hel!! :(

Nu när jag snart var i stort sett återställd från mitt benbrott jag ådrog mig 1 januari i år och revbenssprickorna efter avkastningen av dromedaren i Jordanien har läkt och jag har fått svininfluensavaccin utan några hemska biverkningar, så trodde jag på en ljus framtid utan skador. Vad händer då? Jo, jag tappar en tungbordsskiva rakt på stortån när vi röjde ut borden från konferensrummet på jobbet idag. Så här blev resultatet:



Jättesvullen och öm och rödsvart är hela tån. Tycker den ser bättre ut på bilden än i verkligheten. Värker gör den också, men jag är ganska van vid att ha ont nu efter allt som hänt tidigare i år. Tån känns nästan värst i smärta, om jag inte jämför de första veckorna efter knäoperationen. Får väl ta några smärtstillande sen så man kan somna. Jag som hade tänkt börja träna ordentligt på gymmet nu, då jag gick sista gången på sjukgymnastiken förra veckan efter nästan 11 månaders sjukgymnastiserande. Kan verkligen rekommendera Akut Rehab i Göteborg. De är fantastiskt duktiga sjukgymnaster. Iallafall Karin Sjödin som jag hade.

Ska fundera på vilka skor jag ska kunna gå till jobbet i imorgon när tån är så himla svullen. Blir väldigt kallt att gå i sandaler som jag gjorde en bit till spårvagnen på väg hem från jobbet idag innan älsklingen plockade upp mig med bilen och körde mig hem. Kanske får låna någon av hans skor. Då borde jag få lite mer plats runt tårna. Får se hur jag gör.

RSS 2.0