Svinis-vaccinering idag, föredrag på onsdag och sedan fullspäckad helg

Fick en möjlighet idag att vaccinera mig på ett ställe nära jobbet idag, trots att jag inte var registrerad där, så då tog jag chansen. Hoppas man inte blir däckad imorgon av ledvärk och feber som många andra blivit. Hinner inte vara sjuk nu. Fick sprutan ca kl 17.30 idag och ännu känner jag inget konstigt. Börjar få aningens ont i armen, men känns ungefär som lätt träningsvärk. Hoppas det håller sig på den nivån.

Ser fram emot helgen som kommer ha ett fullspäckat schema med show, teater, Lisebergsbesök och räkmacka på Heaven 23. Hoppas tiden inte går för fort, så man hinner njuta av helgen ordentligt, för nästa vecka jobbar F sent igen och då får jag inte se honom vaken förrän helgen därpå. Än är det dock flera dagar kvar på denna veckan, vilket är skönt. 

Fasar lite för ett föredrag jag ska hålla på onsdag för en massa folk jag inte känner. Känns inte som jag är riktigt erfaren nog att hålla detta föredraget. Kan också vara så att det bara är självförtroendet som vacklar. Jag klarar det säkert, men jag kommer vara livrädd för att få någon fråga jag inte kan svara på. Svårt att lägga nivån på det man ska prata om, för de kommer massa folk från både stora och små företag. Håll alla tummar för mig att det går bra.  

I helgen julpyntade vi lite både inne och ute

I helgen julpyntade vi lite också. Inga tomtar men lite ljusstakar och stjärnor och utomhus så blev flaggstången upplyst och även altanräcket. :) Mysigt med advent.




Glöggfest hos grannen igår

Igår blev vi inbjudna av grannens barn på glöggfest. Det var kul, för de flesta av våra grannar var där. Var toppen, då vi inte sett eller hälsat på alla ännu. Verkar vara ett glatt gäng och de verkar ha kul humor också. Kan nog bli flera trevliga sammankomster framöver. :)

Svinis-vaccinering

Funderade på om man kunde åka lite tidigare från jobbet idag och ta det där jädra vaccinet så det blir gjort och så om man blir helt däckad så kan man spendera dagen i soffan med F och kolla på film imorgon.  Vet inte om det finns vaccin dock och vet ej om kön kommer vara superlång idag, då de bara har drop-in 13.30 - 17.30.

Får se hur jag gör. Ringer nog vårdcentralen och kollar vaccintillgången iallafall innan jag åker, om jag åker.

Ikväll blir det kvinnokväll på jobbet. Kryddtema.

Kvinnokväll med inbjudna kunder av den kvinnliga sorten. En tjej från Santa Maria kommer och ska ha en presentation om kryddor och sedan kommer Frejs ha en liten presentation och sedan blir det god mat och lite vin. Frejs brukar ha kvinnokvällar varje höst och det är alltid lika populärt. Denna gång blir vi ca 60 personer. Herrkvällar har efterfrågats från kvinnornas kollegor, men det får ju i så fall den manliga sfären på Frejs ta hand om. :)



Projekt datarum färdigt

Nu är datarummet tapetserat och klart. Var lite läskigt att sätta upp den dyraste tapet man någonsin köpt första gången jag och F tapetserar någonsin. Gick dock bra som tur var. :)    Nu är datarummet supersnyggt!


Mer Lissabon





Lissabonrapport

Lissabonresan var kul och kursen lärorik. Mycket duktiga lärare. Sven-Inge visste jag att han var duktig men Pernilla som är redovisningsexpert på KPMG, men som också är inblandad i så himla många andra saker, är jag numera ett fan av. Hon är nog ca 30 år men verkar ha kunskap och pondus som om hon var 50 år. Fantastiskt kunnig människa.

Vädret var i stort sett samma som i Sverige, alltså regnigt mest hela tiden och ca 15 - 20 grader. Vi hade dock tur att det höll upp och var fint väder den eftermiddagen vi hade ledigt just för sightseeing mm. Så vi var uppe och besökte borgen Sâo Jorge på berget mitt i stan, inte långt från Hotel Mundial som vi bodde på. Sedan gick vi igenom gamla stan Alfama och sedan blev det lite shopping. Två tröjor och ett skärp köpte jag. :) Det var väl ganska normala priser i Portugal, varken dyrt eller billigt. Väskor och skor var dock rätt billiga. Fanns dock mycket skit också.

Lissabon är de 7 kullarnas stad och man kan lätt säga att det är rejält kuperat. Kändes i låren att man gått både uppför och nerför många branta gator. Många gamla välbevarade hus och monument. Staden har gamla anor, det märkte man på många sätt.

Sista kvällen gick vi på en Fado restaurang där de sjöng och spelade traditionellt portugisisk Fado. Mycket smärta och ångest i denna musikgenre. Kul att få höra riktig Fado iallafall.






Imorgon bär det av till Lissabon!!!

Jag och min kollega Carina ska på kurs i Lissabon. Ska bli såå kul. Har aldrig varit i Portugal förut. Hoppas det är lite varm och skönt där, iallafall lär det ju vara varmare än här hemma.


Somebody

I want somebody to share
Share the rest of my life
Share my innermost thoughts
Know my intimate details
Someone who'll stand by my side
And give me support
And in return
He'll get my support
He will listen to me
When I want to speak
About the world we live in
And life in general
Though my views may be wrong
They may even be perverted
He'll hear me out
And won't easily be converted
To my way of thinking
In fact he'll often disagree
But at the end of it all
He will understand me


I want somebody who cares
For me passionately
With every thought and
With every breath
Someone who'll help me see things
In a different light
All the things I detest
I will almost like
I don't want to be tied
To anyone's strings
I'm carefully trying to steer clear of
Those things
But when I'm asleep
I want somebody
Who will put their arms around me
And kiss me tenderly
Though things like this
Make me sick
In a case like this
I'll get away with it


Update projekt datarum + ny torktumlare

Vi har snart fått ner tapeterna från den väggen vi ska tapetsera. Var mycket svårare än vi hade väntat oss att få ner tapeterna så vi köpte en ångmaskin på Hornbach så det skulle gå lättare, så nu har vi snart fått ner allt.

Torktumlaren hämtade vi idag och installerade på sin plats i tvättstugan, så hädanefter ska det gå mycket lättare att torka handukar, sängkläder, sockar mm.

Stick- och virkkväll!

Har kommit en liten bit på väg med stickningen. :)



Igår hade vi stick- och virkkväll hemma hos oss. Emma, Lisa och Sandra kom och hade med sig sina egna stick- eller virkprojekt. Först blev det lite fika och sen blev det stickning, virkning prat och skvaller. :) F var också med men han varken stickade eller virkade utan spelade xbox och sedan kollade på tv och pratade med oss. Det var mysigt. Kändes inte alls som någon kärringsyjunta, utan det var bara kul att sitta och snacka, se på tv och sticka samtidigt. Det får vi göra om. Tänkte även ta en gitarrkväll någon gång så man kommer igång med spelandet.

Halsduksstickning..

.. har jag börjat med idag. Linda på jobbet var snäll och hjälpte mig igång, för jag har verkligen helt glömt av hur man gör. Ska sticka en enkel halsduk med bara rätstickning, förutom i ändarna, så det borde jag klara. Har köpt garn som är både vitt, brunt och blått i ett och samma garn. Låter kanske lite konstigt, men ser bättre ut än vad det låter. Imorgon blir det stick- och virkkväll hemma hos oss. F är väl inte intresserad av att sticka men håller mig, Emma och Lisa förhoppningsvis lite sällskap innan han går och lägger sig. Kanske blir mer fikande än stickande. Vi får väl se. :)

RSS 2.0