Alla helgons afton!

Hade laddat upp med godis till barnen som jag trodde skulle komma och knacka på och fråga "Bus eller godis" eller vad man nu säger på svenska, men ingen kom. Nu sitter vi och äter upp godiset själva. :)

Idag har vi köpt torktumlare, krattat massa löv, köpt ångmaskin för att ta ner tapeter och börjat med det. Köpt färg och redskap så vi kan måla de andra väggarna osv. Sedan lagade jag lite räkpastasås och färsk pasta och efter maten bara vi slappar i soffan, dricker vin och ser på "skräckfilm".


Hästar är farliga..

Min pappa krockade med en häst i torsdags. Sån tur att han hann sakta ner lite pga blinkande mötande bilar, men motorhuven fick en rejäl buckla och nummerskylten helt tillknycklad och blodspår. Hästen bröt nog inget ben, för den sprang hem till sitt stall, men med tanke på blodspåren på bilen så fick den nog köttsår. Det allra viktigaste var dock att pappa klarade sig. Ingen whiplash eller ont någonstans. Har hört att en del som råkar ut för viltolyckor dör av att älgarna får in benen genom rutan och sparkar ihjäl personerna i framsätet. Huh!!


Operation renovera datarummet påbörjad

Vi har nu tömt datarummet på allt och F har tagit bort alla lister, så nu ska vi inhandla måleriredskap och tapeten är redan beställd. Blir nog att måla tak och väggar i helgen. Tapetsering av en vägg nästa helg. Ska bli spännande och se hur det blir sen.

Detta är före-bilden:

Sprungit och gått 3 km idag!!!

Idag var jag och F på gymmet och tränade. Jag tog min sjukgymnasts råd och sprang och gick om vart annat i 2,5 km, eller rättare sagt 3 km. De första löpminuterna var inte sköna. Kändes i benhinnorna att jag inte sprungit på bandet på länge. När jag fick upp värmen gick det bättre och det onda i benhinnorna försvann. Det var härligt att känna att man kunde springa som vanligt, första gången i år. Jag sprang 500 meter och sedan gick 250 meter och sedan sprang jag 250 meter och därefter gick 250 m och sedan sprang 500 meter igen osv. Kändes bra. Har inte ont i benet ikväll heller, så det gick över förväntan. Min sjukgymnast Karin tycker ibland att jag pressar mig lite för hårt, vill lite för mycket och att det är därför jag får ont. Jag vill ju bli bra igen och vill bli det nu (eller iallafall så snart som möjligt), så det är därför jag kämpar lite extra mycket. Blir inget Göteborgsvarv för mig nästa år eller kanske någonsin. Vet inte ännu. Är bara glad om jag kommer kunna springa längre sträckor över huvudtaget någon gång i framtiden.


En bra dag från början till slut..

Idag har varit en bra dag. Vi har shoppat loss på IKEA då det var 20% rabatt på Bestå-serien som vi siktat in oss på för att bygga en bänk av i TV-rummet. Var dock tvungna att åka först till IKEA Kållered och sedan IKEA Bäckebol för att köpa allt vi behövde, för några delar var slut på ena stället och några på andra. Dock hade dörrarna sålts slut under dagen antagligen (typiskt), så vi fick inte tag i allt ändå. Ny runda till IKEA imorgon alltså.
 
Städade det sista. F hade dock dammsugat och gjort det mesta igår. Sen gjorde jag tacopaj till Therese och Kalle som kom på besök och därefter  åt vi daimtårta med apelsinsmak till efterrätt. Det var kul att sitta och prata hela kvällen. En bra dag från början till slut alltså.

Nu sitter jag och F i sängen med varsin laptop och surfar och kollar grejer till huset mm. Skönt att få en extra timme i natt, då vintertiden tar vid. Är trött och behöver sova. Natti!!

Härligt med fredag

Så skönt med fredag. Ser fram emot en härlig lugn helg med lite grejande hemma, shopping på IKEA och besök av vänner.

Måste bara visa vilka fina blommor jag fått av en kund som jag bokför åt som tycker jag gör ett bra jobb. Sånt tycker vi om. :)


Lyckat föredrag och sista lådan snart uppackad

Det gick riktigt bra på frukostmötet i morses. Jag kände mig inte alls nervös och de som lyssnade hade många frågor. Även om jag inte pratade så länge så är det alltid bra träning att stå och prata inför folk. Det var många trevliga människor som kom så det var även därför som det kändes extra bra.

Nu ska jag ta och packa upp den allra sista flyttlådan. Sedan hoppas jag att vi inte kommer flytta igen på många, många, många år!! :) Kommer trivas bra här i detta huset! Känns redan som hemma och som om vi bott här mycket längre än drygt en månad. Det är ett toppenhus!

Plockat och grejat lite och bokat upp sista helgen i januari

Nu har jag plockat i ordning lite grejer hemma, packat upp väskor som jag inte orkat ta tag i tidigare denna veckan och sedan bokat hemlig aktivitet sista helgen i januari för mig och Ann-Sofie. Min 30-årspresent till henne. Ska bli jättekul. Ska inte avslöja något här för då får hon säkert reda på det på något sätt.

Imorgon ska jag hålla lite kort information om bokföring och dylikt på Frejs frukostmöte tillsammans med en av våra revisorer och vår skattekonsult. Nyttigt att stå och prata inför folk, för det gör jag verkligen inte varje dag och jag gillar det egentligen inte. Ändå har jag haft internutbildningar på jobbet osv, men jag tycker att det är jättenervöst varje gång ändå. Håller tummarna för att det går bra. Inte så många åhörare, så det är skönt. :)

Härlig helg trots allt..

Det har varit en mysig helg trots det hemska som hände förra veckan.

Stort tack Lotta, Annika och Malin för en härlig spavistelse i lördags samt en trevlig middag på Cicero på kvällen. Det var en toppendag!

Middag på Cicero efter en heldag med sparitual på St.Jörgens park.


Söndagen blev också härlig. Lite trädgårdsarbete i det fina soliga höstvädret och sedan en mysig kväll med pizza och film med min älskling.


Vi kommer alltid sakna dig Britt-Marie!


Fick precis veta att Britt-Marie lämnade oss igår kl 18.

Tack för att du var en så underbar människa och kollega! Vi kommer alltid minnas dig!




Fotot är taget på konferensresan i Jordanien i slutet av augusti 2009 (inte alls längesedan).

Livet kan ta slut imorgon, så lev idag!

Visst är det en klyscha att fånga dagen, Carpe Diem, men ooo så sant det är.

Idag har jag blivit påmind om att man kan leva till närmare hundra år eller så kanske livet tar slut imorgon. Man vet ju aldrig.

Träffade en kund idag som fyller 90 år i år och jobbar fortfarande heltid och har järnkoll på sin verksamhet och helt klar i knoppen. Han börjar nu fundera på att lämna över verksamheten till någon släkting men sonen är pensionär, så det är väl i så fall barnbarnet som är mer i rätt ålder. Helt fantastiskt tycker jag att han som 90 åring är så pigg och skärpt.

I nästa stund får man reda på att ens kollega som nyligen passerat 60 årsgränsen ligger för döden i cancer som spridit sig chockartat snabbt under ett halvår sedan första metastasen upptäcktes. För ett halvår sedan fanns endast två små metastaser i nyckelbenet. Sedan har det, trots cellgiftsbehandling, spritt sig oerhört snabbt så nu har doktorerna hittat tumörer i lungorna, hjärnan och ryggraden och de tror att hon knappt kommer överleva helgen. Så hemskt! Man bara gråter när man tänker på det. Stackars underbara BGG! Tänker på dig varje dag!

Glad att hon var med på resan till Jordanien. Hoppas hon har många fina minnen därifrån.
Vi har iallafall många fina minnen av henne. Sluta inte kämpa! Ge inte upp!


Inget Sverige i fotbolls-VM tyvärr

Planen var bara delvis framgångsrik. Vi vann ju ganska lätt mot Albanien men Malta förlorade med 0-4 mot Portugal. Vi tackar Lagerbäck för många goda år. Bättre lycka i nästa VM och EM för Sverige.

Nu blir det sängen för mig. Hur trött som helst.

IKEA rules!!

Idag har jag blivit medlem i IKEA Family. Vi har sådan tur att de har 20% rabatt på just Bestå-serien som vi sedan länge planerat att vi ska använda när vi ska bygga en lång låg bänk utmed en väggkortsida i tv-rummet. Det var dock bara medlemmar som får rabatten och då var det ju inget att tveka på att man skulle gå med. Om man kan spara en tusenlapp är det ju inte fel. Finns ju så mycket som kostar pengar och som man vill köpa när man bor i hus, så varje krona man kan spara är ju toppen.

Tre sådana här bl.a. behöver vi till vår långa bänk:


http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10134042


Bandy-VM 2010 i Ryssland

Hörde på radion att det var bestämt att det inte skulle bli något bandy-VM nästa år, men idag hade de tydligen ändrat sig så nu blir det Bandy-VM i Ryssland. Tydligen ska det hållas på en för Sveriges bandylag olämplig tid av året, så någon sade att Sverige kanske inte ställer upp ändå pga det.

Oavsett så hade jag nog inte kollat på bandy-VM ändå, men någon gör säkert det.. :)

Heja Sverige!! Heja Malta! :P

Vi har en liten chans att komma vidare i VM-kvalet om vi vinner mot Albanien och Malta vinner mot Portugal. Hittills har Malta inte gjort ett enda mål i kvalet, känns inte helt positivt inför nästa match, men vi hoppas att de tar igen alla mål de inte gjort tidigare mot Portugal. ;)

Jobba, jobba, joobba!

Hoppas jag kan orka kämpa på att jobba hårt denna veckan ut också, sen borde det lugna ner sig lite, hoppas jag!

Ny arbetsvecka..

Måndag igen. Har varit en trevlig helg med dop av Alexander, min kusin Carolines lille kille, och sedan kombinerad inflyttnings- och 30-årsfest på kvällen. Längtar redan till nästa helg. :)

Nu borde det vara sista veckan som jag måste jobba långa dagar, för sedan kommer förhoppningsvis den nyanställde killen eller tjejen i början av november. Kan bli lite körigt i början av november, då jag ska hinna med en massa innan jag ska på kurs till Lissabon, Portugal den 14 november. Sen borde det vara lugnt igen.

Har mycket jag vill göra hemma också, så det kommer bli svårt att hinna med allt.

Mitt hem och min trääädgååård...*skånsk dialekt*

Nu när vi också fått en trädgård på köpet, så måste man ju se till att sköta den också. Även om jag inte tycker det lockar så mycket med trädgårdsarbete så vill man ju ändå veta hur man ska ta hand om den och hålla efter den för man vill ju inte att den ska förfalla. Gräsmattan måste ju vara fin om man ska kunna ligga där och sola på somrarna osv. ;)

Efter lite research på nätet har jag nu lärt mig följande:

Rhododendron:
Efter blomningen på sommaren så ska man knipsa bort det utblommade så kallade blomsnafset med fingrarna, man klipper inte. Rhododendron behöver heller inte beskäras om man inte vill att busken ska bli mindre eller om man vill få en finare form på busken. I så fall kan man klippa ner den ganska ordentligt utan att det är någon fara. Beskärningen skall ske på vårvintern i så fall.

http://www.odla.nu/fs/article/file_15308.html

Gräsmattan
Behöver ganska mycket skötsel. För att förhindra att mossan tar överhanden när jorden blir kallare på höstarna så ska man t.ex. sprida ut kalk eller använda mossmedel och för att försöka förhindra mossa och ogrästillväxt så ska man både göda och strö ut ogräsmedel på våren när det blivit så torrt i jorden att gräsmattan håller att gå på.

Gödning och bevattning bör ske regelbundet under sommaren och man ska inte klippa ner gräset för kort under årets varmaste månader för då finns det risk att det bränns och dör. Om man göder så ska man även vattna för annars kan gödningen bränna gräsmattan också.

Jag är inte helt novis med gräsmattor för jag är ju uppvuxen i en fristående villa med trädgårdstomt så många gånger har jag klippt gräs, dock har jag inte haft koll på vad man ska göra förutom klippningen det har vart mamma och pappas uppgift.

Tips om gräsmatteskötsel:
http://www.viivilla.se/tradgard/gronaste-graset.aspx

Vi fick en prakthäggmispel i inflyttningspresent av Carl-Johan, Fredriks kompis hemifrån. Den har vi planterat bakom huset så att den kan växa upp och dölja vår fula kompost och kanske ge lite berså-känsla bakom huset. Den ska ju kunna bli mellan 4 - 6 meter hög. Ska bli spännande att se om den kommer blomma med vita fina blommor i vår. Hoppas den överlever vintern och att vi inte planterade den för sent på hösten. Vi håller tummarna. Inte heller häggmispeln behöver beskäras om man inte vill att den ska bli tätare. Det rekommenderas att man låter den vara några år till den växt till sig lite. Låter bra. Vill inte ha för många måsten som man måste göra varje år. Den verkar ju vara en fin buske iallafall med vita blommor på våren och får riktigt röda och fina blad på hösten. Följ länken nedan så hittar ni bilder på prakthäggmispeln. :)

Bilder på prakthäggmispeln:
http://www.eplanta.com/Amelanchier_lamarckii_E_-_prakthaggmispel.asp

Ska bli kul att greja lite med trädgården ändå, tror jag. Rensa ogräs hoppas vi dock att det blir mindre av. :)

Vill spela xbox, fixa i huset, spela gitarr, lära mig baka bullar, umgås och njuta av livet!

Jag förstår inte hur fort tiden kan gå egentligen. Jag tycker inte man hinner någonting mer än det man borde göra som bl.a. träna, laga mat, tvätta osv. Det är ju egentligen nu man borde ha som mest tid, nu innan man har några barn, men tvärtom så känns det som om man har någon tid alls.

Ännu tråkigare är att man inte träffar sambon alls mycket på kvällarna innan han ska lägga sig för han ska upp och jobba tidigt. Får dock vara glad att jag får se honom vaken överhuvudtaget, för nästa vecka jobbar han kväll och då kommer jag troligtvis inte se honom vaken förrän till helgen. Tycker det är kul att han får jobba med sitt garage nu som han har längtat efter. Det blir verkligen jättefint därute. Nästan lite mysigt i garaget nu när han fått iordning på arbetsbänken mm. Jag önskar jag hade lite mer ork att ta tag i saker i huset och glädjas med F nu och vara lite mer berömmande och vara hans stöd när han fixar och grejar så mycket med huset. Det känns dock som om jag gått in i en period när ingenting är kul och jag är inte sugen på att göra något annat än roliga saker, men man hinner inte göra några roliga saker och helgerna går alldeles för fort, så jag vet inte vad jag ska göra för att komma ur det hela. Det brukar alltid lösa sig på något sätt, så det är bara att vänta ut det hela. Har inte tålamod att vänta bara....

Helgerna går för fort

Redan söndag kväll. Har varit en mysig helg, men den har gått alldeles för fort. Såg Flickan som lekte med elden idag. Den var bra förutom att slutet kunde varit bättre. Är jättetrött så idag blir det tidigt i säng. Natti natti!!

Regn och mer regn men mysigt inomhus

Blev inget fint väder. Bara regn och regn och ännu mer regn. Mysigt att sitta inne och fika lite med F och Karin och Karin från jobbet som missade inflyttningsfesten förra veckan. De hade med sig goda bullar och chokladte mm. Imorgon är ju kanelbullens dag ju. Jag hade bakat äpplepaj. Missade dock att lägga kanel och socker på äpplena innan smuldegen, så det blev smuldeg först och sedan kanel och socker ovanpå. Hoppades att det skulle fungera ändå och det gjorde det. :) Lisa kom förbi och hann med och fika lite också innan hon skulle tillbaka till filminspelningen som hon var med på ute i skogen.

Nu blir det nog lite plockande och ska försöka få bort de sista flyttlådorna. F gick ut i garaget och fixar nu med sin arbetshörna där som han längtat efter. :)

Sååå härligt med fredag!

Idag känns allt jättemycket bättre. Ser fram emot en kul helg med bastu, bio, fika och lite fixande hemma. Skönt att inte ha hela helgen uppbokad för man behöver ta det lite lugnt ibland. :) Hoppas det underbara vädret håller i sig också för det hade varit toppen!

Inte alltid lätt på jobbet...

Idag har varit en jobbig dag. Har gråtit på jobbet för allt bara känns så hopplöst. Känner sig ibland som en hamster i som springer och springer i sitt hjul. Hur mycket man än kämpar och försöker göra sitt bästa, så kommer man ingenstans. Man kommer tillbaka till där man var från början, samma utgångsläge, fast det är det man kämpat för att komma ifrån hela tiden.

Att ta sig igenom det värsta och förhoppningsvis till slut komma fram till änden av tunneln. Det har varit mitt mål. Ibland är dock tunneln bara för lång, man hinner inte fram i tid... Då händer saker som gör att målet att komma fram och ut ur tunneln tappar en del av sin mening. Man tappar lusten att kämpa. Varför ska man kämpa om det ändå inte blir bra i slutändan. Måste hitta ny energi, måste finna en ny mening, annars kommer jag bara lägga av. Inte få något gjort. Måste hitta tillbaka till det roliga i mitt arbete, för jag tycker om mitt jobb.

Mina kollegor är också underbara. Tyvärr kommer en av dem inte att komma tillbaka till jobbet. Hon har drabbats av cancer för andra gången. Tyvärr denna gången på svårare ställen, så endast strålning kan hjälpa. Önskar jag kunde göra något för hon är en fantastisk människa, men jag kan bara hoppas med hela mitt hjärta att strålbehandlingen fungerar.

Jag är ingen ledsen människa som klagar på massa saker och är olycklig. Jag är egentligen väldigt lycklig och lyckligt lottad. Jag har jobb, jag har bra kollegor, framförallt jag har världens bästa sambo och ett fint hus, underbara och snälla föräldrar och underbara vänner. Ibland är det dock bara svårt att se allt det som är bra och man vill bara gråta. När man gråtit ut så känns oftast allt bättre. Ännu bättre känns det när man kommit hem på kvällen och bara får vara hemma och krypa upp hos sin älskling i soffan. Då är jag lycklig och glad! Allt kommer bli bra på jobbet igen också, det är bara att ta nya tag. Så är det alltid...

RSS 2.0